ЗНО 2017: як не панікувати на тестуванні і швидко підготуватися

4 травня 2017
Simple History

Одна з найбільших проблем на тестуванні — це коли ви починаєте панікувати. Якщо ви дуже хвилюєтеся, то, швидше за все, не зможете відповісти навіть на ті питання, які наче б то знали.

Як же налаштувати себе позитивно?

1. Уникайте ефекту "черги в поліклініці": намагайтесь не спілкуватися з тими, хто не здав ЗНО або вважає, що готуватись марно і ви точно не здасте.

Натомість домовтеся з друзями підтримувати одне одного або навіть готуватись разом. Так і веселіше, і швидше запам'ятовувати, і не так страшно.

2. Пам'ятайте, що ваші шанси досить високі — вас оцінює не одна людина, якій ви банально можете не сподобатись. І тому все залежить лише від вас!

3. Корисно буде зробити декілька "репетицій". Домовтесь з друзями чи батьками, щоб вам обрали по 10-15 питань з кожного предмету, які ви маєте розв'язати за визначений час. Так ви підготуєте себе до справжнього тестування психологічно. І додатковий плюс такого методу — ви повторюєте матеріал.

3. В будь-якій справі — головне почати. Навіть якщо ви не готувались цілий рік, а зараз у розпачі дивитесь на безліч підручників — краще вивчити щось, ніж зовсім нічого не знати.

І пам'ятаєте про психологічний лайфхак: якщо ви займались 5 хвилин, не кажіть "ааа, всього лиш 5 хвилин, я лінивий і нездара". Навпаки, похваліть себе, що виділили цей час на повторення. І наступного разу вам буде легше сісти за навчання, бо воно не буде пов'язано з негативною емоцією.

Як же швидко готуватися до ЗНО?

1. Корисно переглядати тести попередніх років. Однак цього не достатньо для підготовки. У вас мають бути комплексі знання, а не окремі факти — бо шансів, що вам випадуть саме ті питання, які ви прочитали, не дуже багато. Отже, головне - обрати систему, за якою ви будете працювати, і не відкладати, а починати вже сьогодні.

Є багато методів, які допомагають структурувати знання. Для гуманітарних наук дуже корисним є метод логічно-структурних схем: знаючи його, ви зможете записати всю тему на одному аркуші паперу. А це допомагає значно краще запам'ятовувати і, що головне, такий підхід допомагає отримати системні знання, а не зазубрити декілька розрізнених фактів.

 

Якщо ви плануєте здавати історію України, рекомендую ось цей курс www.eduget.com

Курс складається з трьох частин.

  1. «Лайфхаки для успішного проходження тестів»
    Ви засвоїте основні принципи і підходи, які допоможуть вам вирішувати тестові завдання. В кожній з 10 відеолекцій ви отримаєте корисний лайфхак і побачите конкретний приклад його використання.
  2. «Як швидко запам'ятати матеріал: три теми в одній схемі»
    Ви отримуєте готову схему на одному аркуші, яка характеризує три теми з програми ЗНО – 20, 21 та 22. Цей матеріал дуже складний, однак, з допомогою схеми ви швидко його запам'ятаєте. Опрацювавши ці відео, ви зможете самостійно будувати подібні схеми, що значно пришвидшить процес запам'ятовування.
  3. «На тестуванні: як не панікувати та вирішувати завдання, на які ви не знаєте відповіді»
    Ви отримаєте сет конкретних порад щодо стратегії поведінки на тестуванні: що робити, якщо ви запанікували і не знаєте, як відповідати на запитання тесту.


2. Що ще важливо для успішної підготовки? Спробуйте зробити її приємною. Наприклад, пообіцяйте собі за кожну вивчену тему якийсь бонус — шоколадку, прогулянку з подругою чи другом... Одним словом, щось, що додаватиме вам наснаги таки вивчити частину матеріалу.

3. Пам'ятайте про системність — найкраще для усіх дисциплін все ж таки готуватись за певним планом: якщо ви повторюватимете спочатку 10-й клас, а потім 7-й, а потім 9-й, вам буде важче структурувати матеріал.

Успіхів у підготовці і хай вам щастить!

Додавайтесь у соцмережах:
Фб - www.facebook.com
Вк - vk.com
Ютуб - www.youtube.com

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Цікаве занурення у новий виток пристрасті через роки: рекомендації, як розпалити знову вогник пристрасного кохання
Невирішені конфлікти та непорозуміння можуть стати перешкодою. Навчіться вислуховувати один одного, виражати свої почуття та домовлятися про компроміси. Розв'язання конфліктів буде сприяти покращенню вашого зв'язку та підтримувати пристрасть.
Читати більше