10 фільмів, що розширюють свідомість

Фільми, що дозволяють поглянути на життя з іншого ракурсу і залишають у душі незабутній слід на все життя. Після перегляду ви відчуєте тихий захват і причетність до загального Всесвітнього задуму.

Це перелік фільмів, головне в яких - сюжет, і зрозуміти його з першого разу буде непросто.

Бійцівський клуб


Одного прекрасного дня маленька людина однієї великої системи, що заплуталась в липких сітях побуту споживацького існування, зустрічає в літаку оригінального Тайлера Дардена, торговця милом. І з цієї доленосної зустрічі життя простого клерка радикально змінюється.



Вас також можуть зацікавити:

Фільми, що розширюють свідомість. Частина 2
10 фільмів, які винесуть вам мізки
Номінанти на "Оскар 2015" (Трейлери)


 

Острів проклятих


Два федеральні маршали, Тедді Деніелс і Чак Оул, прибувають у психіатричну лікарню для особливо небезпечних злочинців, щоб розслідувати загадкове зникнення однієї з пацієнток. Під час звичайнісінького розслідування починається ураган, який відрізає острів (на якому розташована клініка) від суші, а глядача від реальності. На острові коїться щось недобре. І всі про це знають...

Піджак


Джо Старкса, ветерана "Бурі в пустелі", чоловіка зі стійким характером і щирими добрими очима, звинувачують у злочині, якого він не скоював і відправляють до психлікарні, де з ним відбуваються досить дивні речі.

Пан Ніхто


Син любить батька, так само сильно як і матір. Саме тому він зобов'язаний зробити вибір, від якого залежить все його життя, про яке він знає набагато більше, ніж його батьки. Дар це чи прокляття? Чи має це хоч якесь значення? Він знає, що його чекає. Чи хоче він цього? Навряд чи.

Тринадцятий поверх


Один великий фахівець в області комп'ютерних розробок і програмуванні створив систему, що дозволяє людині зануритися у справжнісіньку віртуальну реальність, яка моделює Нью-Йорк 30-х років XX століття. Не дочекавшись того моменту, коли вона буде повністю справна, новоспечений, проте вже не молодий творець вирішує здійснити короткочасні відвідини своєї нової реальності.

Фонтан


Три історії в трьох різних часових проміжках, історії безкорисливості почуттів однієї людини. І кожна історія варта окремого фільму, і кожна історія варта Оскара, тільки за щирість, тільки за любов.

Шоу Трумана


Ви не побачите тут ведмедів на велосипедах. І клоунів тут немає. Є тільки Труман, який живе у телевізорі. У його світі немає ні сліду жорстокості, сліз і цинізму. Ви можете співчувати йому чи заздрити. Плакати чи сміятися. Це шоу назавжди залишиться у вашій пам'яті.

Пам'ятай


У молодого чоловіка Леонарда рідкісна хвороба - втрата короткочасної пам'яті. Він пам'ятає все аж до дня Х - дня смерті своєї дружини, але не знає, де ночував вчора і хто ці люди, які його оточують. З таким діагнозом інші лежать у спеціалізованих установах, але у Ленні є мета - він повинен помститися за вбивство дружини.

Матриця


Все життя на планеті - сон. Прокинутися без сторонньої допомоги не можливо, а розібратися насправді, що до чого - і поготів. Люди щодня живуть, не підозрюючи, що вони - всього лише енергія.

Клопітливий чоловік (Недоречна людина)


Фільм про вибір. Про рамки, які ми самі для себе створюємо, роблячи у житті все тільки так, як прийнято. Більшість мріє про роботу з хорошим виглядом з вікна, про власний кабінет, квартиру, вільні стосунки. У жителів цього дивного міста все це є, і, на перший погляд, ніяких проблем. Вони живуть без емоцій, навіть посміхаються по інерції, а не тому, що хочеться подарувати комусь свою радість.
 
Що ж, сподіваємось вам сподобається ця підбірка. Яку, до речі, ви можете доповнити у коментарях.
Гарного всім перегляду!

(via)

Читайте також: 10 фільмів, які винесуть вам мізки
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше