5 ідей коротких і цікавих подорожей для мешканців Чикаго

14 липня 2015
Maria Ivanus
Половина літа вже позаду, тому давайте не гаяти часу і перейдемо до суті. Якщо у ваші плани не входили далекі та тривалі подорожі цього року, не засмучуйтесь! Гаваї, Європа, Україна, Мексика - це все ви ще побачите, а покищо давайте зосередимось на цікавих місцях неподалік Чикаго, які можна відвідати з сім'єю чи друзями без масштабних грошових витрат і планування. Один, максимум два дні, вам знадобиться для поїздки, резервація готелю не обов'язкова. Без хорошого настрою і готовності до пригод, на жаль, я вас нікуди не поведу! Готові? Вибираємось з рiдного Чикаго зранку, поки дороги ще мерехтять від нічної роси, в повітрі - запах вологи з озера Мічіган. Вперед на зустріч сонцю!

Рухаємось на північ, в штат Вісконсін. 

Для багатьох він асоціюється із зоною відпочинку Барабу ("Де все так само, як в Україні!"), а дехто ніколи туди ногою не ступав, бо надає перевагу екзотичнішим подорожам. Але давайте спробуємо знайти щось варте 1,5 годинної їзди від Чикаго без притаманних нам всім упереджень.

1. МАМ (Milwaukee Art Museum) - музей мистецтв в Мілуокі

700 North Art Museum Drive, Milwaukee, WI 53202

90 миль від Чикаго (менше, якщо ви живете в передмістях)

І хоч я вже уявляю собі відразу на обличчях тих, хто терпіти не може музеї, дозвольте мені запропонувати вам це місце для сімейних відвідин саме цього літа. 

По-перше, сама будівля музею знаходиться на березі озера Мічіган. Вигляд з неї чудовий за будь-якої погоди. Шедевр архітектури і натхнення для фотографів - головне фойє вас змусить затамувати подих!

По-друге, музей має форму білого птаха, який розправив крила і готовий до польоту. Щодня о 12 годині ці крила складаються і розправляються під керівництвом працівників музею. На фоні блакитного неба і зеленуватої води озера, все виглядає дуже мило. На думку спадає оповідання "Чайка Джонатан Лівінгстон".

По-третє, цього року в Музеї з 18 червня до 20 вересня проходить виставка найвідоміших "бунтівників" у світі мистецтва: Фріди Кало, Шагала, Дега, О'Кіффі, Ворхола, Далі, Пікассо, Поллака і з десяток інших хедлайнерів. Уявляєте такий "концерт" зірок? 

Не прогавте!

Ціна для одного відвідувача - $14.
 
У музеї є  кав'ярня, де можна перекусити, але я вам раджу після виставки поїхати в місто, де є безліч дешевших ресторанчиків
 

2. Villa Terrace Decorative Arts Museum and Renaissance Garden 

220 N. Terrace ave.
Milwaukee , WI
414 271 3656


Ціна квитка - $7, діти до 12 років - безкоштовно.

Розклад роботи: середа-неділя, з 1 до 5 pm, зa винятком субот, коли в дворику проводяться бранчі.
 
Надзвичайно красиве місце всього в декількох милях від нашої попередньої зупинки - музею! 

Якщо ви вже в Мілуокі, то обов'язково відвідайте цю віллу-музей. Цікаво буде всім, обіцяю!

Вілла була збудована у 1924 році для сім'ї Ллойда Сміта. Подружжя Смітів, повернувшись з Італії, найняло архітектора Девіда Адлера для розробки дизайну нового маєтку. Архітектура дому і водяні сходи, які ведуть до озера, були спроектовані за зразком відомої вілли, яка знаходиться в Ломбарді, Італії. Чудові ковані поручні та вироби з металу належать відомому на той час ковалю Кирилу Кольніку. Всередині музею ви знайдете кімнату присвячену найкращим прикладам роботи цього майстра. Деякі з них вражають своєю майже ювелірною увагою до деталей і витонченістю ліній.

Після смерті батька сімейства, віллу пожертвували місту. В ній знаходиться музей декоративного мистецтва, побуту та історії родини Сміт.

Протягом 1990х років влада міста різко зменшила розміри фінансування парків та історичних памяток, що й відобразилось на стані Вілли. Однак, дехто вважає, що такий "обвітрений " і вибілений сонцем вигляд їй личить більше - додає автентичності та шарму.

Всердині вілли обовязково зверніть увагу на деталі оздоблення інтер'єру: розкішні полотна, посуд, паркет і шпалери. Навіть зараз будинок віддає теплотою сімейних вечорів на веранді, гостинністю господарів і життєрадісним дитячим гомоном.

Вілла дуже часто винаймається для проведення весілль - судячи з фотографій, церемонії, проведені тут і справді важко забути! У вітальні, де ви не зможете не помітити рояль, адміністрація проводить музичні вечори і засідання. На веранді щосуботи збираються шанувальники йоги на годинне заняття і вітання сонця.

Незабутнє враження на нас справив італійський дворик, в центрі якого фонтан і скульптура Нептуна (її привезли з Італії). Тут місцеве кафе орендує площу для суботніх бранчів, які перетворюються на справжню подію для гостей вілли.

Історична частина міста, де знаходиться вілла, варта того, щоби прогулятись і помилуватись фасадами казкових розкішних домівок. А там і зайвих калорій від сніданку на віллі - як не було!

3. Mundelein Seminary/University of Saint Mary of the Lake

1000 E Maple Ave,
Mundelein, IL
60060


Хочете побути наодинці, подалі від метушні великого міста? Провести день із сім'єю серед мальовничої природи? Можливо, ви втомились від клопотів, роботи, особистих негараздів? Пропоную вам відвідати кампус католицького університету в містечку Манделайн. Про його існування знає не так багато людей - будівлі заховані від зовнішнього світу в лісі на березі озерця Святої Марії. 

Неспішно в'їдете в парк, а далі - слідкуйте за знаками. Біля статуї Св. Георгія не забудьте глянути на озеро і побачите щось надзвичайне (не скажу що саме!)

Прямуйте далі, через ще один місточок з ліхтарями і лівіше паркуйте авто. Далі йдіть до причалу, насолоджуйтесь видом на озеро. Вдихніть спокою лісу, тиші безлюдного місця. Якщо ви релігійна людина - помоліться, якщо ви шукаєте усамітнення - просто зазирніть в церкву, яка відчинена зранку до вечора. Дозвольте своїм очам відпочити серед білизни інтер'єру. Вас ніхто не турбуватиме. 

Підготовка до навчання, до важливих змін у житті чи турбота про рідних - кілька годин в такому мирному місці зменшать вашу внутрішню напруженість. 
 

4. Galena, IL 

164 милі від Чикаго.

Це містечко відоме своїми лижними курортами, але влітку там теж цікаво. Не впевнена, чи вам захочеться долати таку відстань, щоби того ж дня повертатись додому, тому зверніть увагу на величезну кількість готелів домашнього типу на території міста. Деякі з них знаходяться над містом і пропонують гостям чудовий краєвид до ранкової кави.

Старе місто приваблює туристів своїми історичними пам'ятками, фасадами старих будинків, винними погребами і маленькими крамничками вздовж головних вулиць. Gelena, IL входить до 100 наймальовничіших містечок Америки. В кожну пору року його будинки і вулиці виглядають наче картина художника або рекламне фото туристичної агенції.

Для романтичного побачення рекомендую ресторан "Жарені зелені помідори"/Fried Green Tomatoes - смачно, затишна атмосфера і чудове обслуговування.

Якщо ви в місті на вікенд, то відвідайте також містечко Dubuque, IA яке знаходиться всього за 15 миль від Galena, IL. Там є музей ріки Міссіссіппі, сама ріка Міссіссіппі та просто ще одне містечко, якому притаманний недооцінений шарм середнього заходу.
 

5. Lake Geneva, WI

83 милі від Чикаго.
Впевнена, що багато хто з вас тут вже бував. Пляж, катання на човні, ліниві вихідні в розміреному ритмі маленького курортного містечка.

Крім того, що тут дуже красиво, Лейк Женева має репутацію міста, де колись любили відпочивати чикагські міліонери. Їх маєтки ви маєте змогу побачити з туру на човні або йдучи стежкою вздовж озера. Видовище незбутнє! Особливо найбільший замок Отто Янга, який має цікаву історію.
 
Stone Manor on Lake Geneva - це не просто маєток на озері. Це - казка про Амeриканську Мрію, про фінансовий занепад, про розквіт і життя будівлі після життя архітектора. 

Stone Manor - найбільший маєток в місті. Й історія в нього давня-предавня (як за американськими мірками) і сива-сива, як осінній туман над озером, з яким Замок дружить вже понад сотню років. Дружба в них особлива - взаємовигідна. Коли замок продавали черговому покупцю, то мабуть козирем був вид з тераси - срібна гладь озера, в якій так ефектно відображається схід і захід сонця - невичерпна тема для розмов і той славнозвісний "WOW!-фактор". Озеро теж користується привабливістю замку. Зі всіх навколишніх маєтків, цей - діамант в короні. Так і уявляю, як випливає човен з туристами з-за вербових гілок і всі на мить втрачають мову від несподіванки. Хто додумався збудувати ЦЕ... ТУТ?

Амбіції автора ідеї виявились навіть шаленішими, ніж його раптовий успіх. Отто Янг був сином емігрантів, бідним як церковна миша. Він продавав прикраси в Нью Йорку і про перші кроки в бізнесі відомо мало. По -справжньому містер Янг розбагатів, коли почав вдало вкладати в нерухомість Чикаго піcля Великої Чикагської Пожежі (1871). Ось так: у когось біда, а до когось прийшло на вулицю свято у вигляді необмежених інвесторських можливостей. 

Кажуть, що той район, який ми звикли називати Золотим Узбережжям, колись повністю належав Отто Янгу. 

Будівництво розпочалось в 1899 році з доволі скромним бюджетом 150 тисяч доларів. Але Містер Янг все додавав і додавав кімнат, арок, мансард і чого йому тільки не спадало на думку... В результаті маєток обійшовся в сенсаційних, нечуваних 2 млн.дол. При тодішній інфляції та загальниx економічниx показникаx, це були зовсім інших 2 млн., ніж зараз. Жаль, що Отто мав змогу насолоджуватись своїм творінням лише 5 років (сподіваюсь, він хоч всиг побувати в кожній кімнаті палацу). Після його смерті, майно пана Янга оцінювалось в 25 міліонів.
 
Не дивно, що коли палац був закінчений в 1901 році, його розкіш вражала навіть багатіїв. Деталі інтер'єру виконані з чистого золота, стелі розмальовані відомими художниками, зал для сотні гостей... Тераси, галереї, мармурові підлоги і стіни з найкращих матеріалів... 

До 1939 року маєток належав сім'ї Отто. Потім його внучка передала будинок і землю (ви би бачили цей сад!) у володіння Єпископальної Церкви. Планувалось, що з нього зроблять школу для дівчат.
 
Однак, хіба могла церква оплатити кошти утримання такого гіганта? Після декількох неблагополучних фінансових років про цю ідею довелось забути. 

В 1960 роках маєток був виставлений на аукціон за... $75 тисяч. (такою була сума несплачених податків з попередніх років).

Мільйони, виділені на реставрацію, ще декілька змінених власників... Ким тільки не довелось побувати "Замкові". І рестораном, і Музеєм Різдвяних Ялинок і пусткою.

Весілля на території цього палацу і справді схоже на казку. Та життя - не свято, яке триває день. Жити в палаці доступно королям. Або рентарям. 

Останній власник перетворив маєток Отто Янга на 6 розкішних апартаментів. З видом на озеро, звичайно.

Всередину вам потрапити не вдасться, тому що там живуть багаті люди, які не дуже люблять бути в центрі уваги. Але поряд є ще багато інших цікавих маєтків, які заслуговують вашої уваги. Насолоджуйтесь! 

В центрі містечка є цікаві крамниці з одягом і спа-салони. Антикварні магазини для тих, хто любить колекціонувати речі померлих людей (чомусь там запах такий... без життя. Моторошно!). А також ресторанчики для сімейних посиденьок з доволі демократичними цінами і смачними стравами!

Ну що ж, обирайте що вам більше до душі й постарайтесь отримати від літа максимум вражень! Ви ж знаєте, яка в Чикаго довга і холодна зима! Літо - це наше все!
 
Bon Voyage! 
 


Якщо вас зацікавила ця стаття, почитайте також:
Що відвідати в Новому Орлеані
Це вже історія. Чикаго
Ти сам собі хедлайнер

 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com