7 книг з гумором для гарного настрою

27 вересня 2016
Vita.
Восени, коли дні стають коротшими, а температура помітно знижується, ми все частіше починаємо відчувати нестачу сонця і тепла, що може зіпсувати настрій навіть найбільш життєрадісним і веселим людям. Що ж, ми знаємо, що не дозволить вам хандрити та швидко вилікує сезонну депресію. Ми підготували добірку веселих книг, які швидко піднімуть вам настрій. Вибирайте зі списку, влаштовуйтеся зручніше на дивані, заварюйте смачного чаю і вже через годину ми гарантуємо вам гарний настрій!

Фоззі. Гупало Василь. "П’ять з половиною пригод"

 
Всі ми знаємо, що добро завжди долає зло. Тут добро уособлює простий собі чоловік — Гупало Василь. У нього є спеціальні надможливості, тому він перемагає завжди. Але які при цьому пригоди!

Богдан Волошин. "Політ золотої мушки"

 
Ця збірка оповідань – це більше трьохсот сторінок легкого, доброго гумору. Це неймовірні історії з життя людей, яких ми з вами точно зустрічали на вулицях галицьких містечок та сіл. Богдан Волошин детально знайомить читачів з вигаданими галицьким містечком Бурачковичами та сусіднім селом Лопушною. Крізь призму життя і діяльності персонажів поступово розкриваються інтимні подробиці приватного та громадського чину видатних бурачківчан.

Кузьма Скрябин. "Я, "Побєда" і Берлін"

 
Всім нам не вистачає відомого соліста та засновника гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка, його пісень, виступів та ще неабиякого почуття гумору. Але не варто забувати про те, що Скрябін був не тільки музикантом, а ще і письменником. "Я, "Побєда" і Берлін" його дебютна книга, і саме вона свого часу зібрала тисячі захоплених відгуків та стала бестселером.

У книзі є дві повісті. Одна - гумористична розповідь про подорож Кузьми та його друга до Німеччини на старенькому автомобілі марки "Побєда". Веселий настрій впродовж всього твору та чудовий гумор неодмінно розсмішать будь-кого. Друга повість, "Місто, в якому не ходять гроші", зовсім відрізняється від першої. Це серйозна історія про дівчину Апіс, що опинилася в незнайомому місті, з якого немає дороги назад.

Всеволод Нестайко. "Тореадори з Васюківки"

 
Ця книга – безперечний шедевр дитячої гумористичної літератури. Її внесли до списку ім. Андерсена як одну з найкращих книг світової літератури для дітей. Крім того вона буде цікава не тільки дітям, а й дорослим, адже розповідь про двох розбишак змусить посміхнутися будь-кого! Хлопчики Ява і Павлуша постійно потрапляють в різні чудернацькі пригоди, за що і отримують на горіхи від батьків та дідуся, хоча наміри в них завжди добрі. Роман написаний щирою та зрозумілою кожному мовою. Дитина, читаючи, може задовольнити свою жагу до пригод, а дорослий – віднайти в собі дитину.

Дуглас Адамс. "Путівник по Галактиці для космотуристів"

 
Про серйозне з гумором – саме так можна охарактеризувати цю книгу. Вона - №1 в списку бестселерів Sunday Times (1979), в списку Waterstone`s books / Channel Four "100 найбільших книг століття" роман знаходиться під номером 24 (1996) і займає четверте місце в списку "200 кращих книг за версією BBC" (2003). Що можна сказати про роман, який розповідає про двох друзів, котрих прибульці катують найгіршою поезією у Всесвіті? Тільки те, що це має бути дуже смішний твір, який ви можете читати вечорами та лускати від сміху, поки ваші рядні сплять.

Роальд Даль. "Коняка Фокслі та інші дорослі оповідання"

 
Даль, в першу чергу, відомий як дитячий письменник, але читачі усього світу високо цінують його "дорослі" оповідання, сповнені незрівнянного чорного гумору і детективно-фантастичних сюжетів з несподіваним фіналом. До 100-річчя від дня народження автора в Україні виходить перша книга з його творами, адресованими дорослим читачам. Іронія, гротеск і прекрасно написана коротка проза від культового автора - те, що потрібно для гарного настрою.

Ярослав Гашек. "Пригоди бравого вояка Швейка"

 
Цей твір належить до класики, про яку всі чули, але не всі читали. Одна з найкращих антивоєнних книг всіх часів і народів. Чудовий роман зображає комічні та безглузді пригоди маленького, але хитрого і винахідливого Швейка, який сміховинно примудряється виплутуватися зі страшних ситуацій воєнного часу одночасно і смішно, і мудро.

Приємного вам читання та лише чудового настрою!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Цікаве занурення у новий виток пристрасті через роки: рекомендації, як розпалити знову вогник пристрасного кохання
Невирішені конфлікти та непорозуміння можуть стати перешкодою. Навчіться вислуховувати один одного, виражати свої почуття та домовлятися про компроміси. Розв'язання конфліктів буде сприяти покращенню вашого зв'язку та підтримувати пристрасть.
Читати більше