Google та Мінкульт створили захоплюючі 3D-тури музеями України просто неба

19 липня 2017
Редакція
Компанія Google разом з міністерством культури України оцифрувала сім музеїв просто неба в різних регіонах країни і створила віртуальний тур ними. Про це йдеться у блозі компанії.

На спеціальному сайті "Музеї України просто неба" можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися про історію життя в різних регіонах, а також ознайомитися з народною архітектурою та побутом.
 
3D-тури музеями також доступні в режимі Street View на Картах Google.

Проект є частиною кампанії "Автентична Україна" і складається з музеїв народної архітектури та побуту у Києві (Пирогів), Львові ("Шевченківський гай"), Переяслав-Хмельницькому та Ужгороді, а також з Центру народознавства "Мамаєва Слобода" (Київ), Запорізької Січі – заповідника "Хортиця" (Запоріжжя) та резиденції Богдана Хмельницького у Чигирині.





Віртуальна екскурсія доступна трьома мовами – українською, російською і англійською.

360-градусні панорами дозволяють прогулятися територією музеїв, зазирнути всередину будинків та ознайомитися з експозиціями.

"Такі проекти – чудове поєднання сучасних технологій і вікового надбання нашого народу", – сказав міністр культури Євген Нищук.

У рамках кампанії "Автентична Україна" уже представлені віртуальні тури дерев’яними церквами карпатського регіону, що вважаються світовою спадщиною ЮНЕСКО, і 3D-тур Київським національним академічним театром оперети.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

6 трендів цієї весни
Весна не просто стукає у вікно, а майже буяє різними відтінками. Це чудовий час, аби оновити свій гардероб. Знаємо, що іноді важко збагнути, на що варто звернути увагу в теплий сезон. Тому ділимося трендами, які пануватимуть в цей період.
Читати більше
Що таке лазерна епіляція: переваги та наслідки
Лазерне видалення волосся — це безболісна та безпечна косметологічна процедура для тіла та обличчя. Щоби переконатися в цих характеристиках, рекомендуємо ознайомитись із тим, як працює лазер, та розглянути його основні переваги.
Читати більше