Культовому серіалу "Баффі - переможниця вампірів" виповнюється 20!

10 березня 2017
Kajool-Khan

Серіалу "Баффі - переможниця вампірів" виповнюється 20 років! Культове телешоу, прем'єра якого відбулася 10 березня 1997 року, зламало кордони між жанрами і показало людству неймовірний світ Джосса Уідона, повного вампірів та їх переможниць.

Серіал створено за мотивами однойменного повнометражного художнього фільму 1992 року, а уже через 4 роки відновлено як телесеріал. Починався проект як комедійний фільм жахів, але з кожним сезоном ставав усе похмурішим та драматичнішим. За словами режисера і сценариста Джосса Уідона, він хотів показати, що тендітна білявка не завжди повинна бути першою беззахисною жертвою, як це зазвичай буває у фільмах жахів. Тому і вигадав таку собі переможницю на ім’я Баффі, котру вищі сили обрали для боротьби зі злом.

Хто ж знав, що серіал стане культовим і буде надихати наступні покоління, згадуватиметься в інших кінороботах та отримає цілу армію прихильників! Баффі стала іконою серед кіноперсонажів свого покоління і однією з найулюбленіших героїв телебачення усіх часів, ну і символом фемінізму як Кері Бредшоу чи Бріджит Джонс.

Ну що ж, 20 років минуло, а "Баффі - переможниця вампірів" і досі залишається не просто серіалом де дівчина-підліток б’ється з вампірами, а серіалом, що піднімає одвічні питання про людей, їхнє покликання і, звісно, стосунки з іншими людьми...

З власного досвіду скажу, що можу передивлятися його щороку :)
 

Трохи цікавих фактів:

1. На роль Баффі пробувалися Кеті Холмс і Сельма Блер; спершу Сара Мішель Геллар повинна була грати Корделію, а Карізма Карпентер - Баффі, але Уідон поміняв їх місцями.

2. Актор Алексіс Денісоф (Уеслі - новий Спостерігач Баффі в 3 сезоні) досі одружений з Елісон Ханніган (Віллоу у серіалі).

3. Серіал невіддільно пов'язаний зі своїм спін-оффом. В одній із серій під рубрикою "в минулих серіях" були показані кадри з серіалу "Ангел".

4. Існує продовження серіалу Баффі, а саме серія коміксів (8, 9 та 10-й сезони на сьогодні), які розповідають про подальші пригоди Баффі та компанії. Комікси починають історію з того місця, де закінчується остання серія 7-го сезону телесеріалу. 
 


ДОПОВНЕННЯ:

На честь 20ї річниці "Баффі Переможниця Вампірів", 29го березня видання Entertainment Weekly зібрало режисера та акторів для того, аби поговорити про вплив, який серіал залишив по собі. Майже усі зуміли зібратися, знятися у фотосеті і потішити своїх прихильників.
 
Додаю відео в оригіналі:
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Фотограф Фотограф 13 березня 2017
Вау) Як час летить..
Цікаве занурення у новий виток пристрасті через роки: рекомендації, як розпалити знову вогник пристрасного кохання
Невирішені конфлікти та непорозуміння можуть стати перешкодою. Навчіться вислуховувати один одного, виражати свої почуття та домовлятися про компроміси. Розв'язання конфліктів буде сприяти покращенню вашого зв'язку та підтримувати пристрасть.
Читати більше