Кияни та гості міста створять соняшникове панно у стилі петриківського розпису

13 травня 2016
Редакція
З нагоди відзначення Днів Європи в Україні 21-22 травня у Києві під час ІІ Всеукраїнського туристичного фестивалю "У гості до українців" відбудеться мистецька акція "Петриківка єднає"

"Соняшник в Україні - народний символ Сонця, праці й достатку, сили і добробуту. Тому всі відвідувачі нашого фестивалю зможуть долучитися до створення соняшникового побажання Україні та Європі тепла, миру й добробуту", - коментують організатори фестивалю.
 
rukotvory.com.ua
 
На зеленій галявині Національного ботанічного саду ім. М.М.Гришка з'явиться панно розміром 2,5х2,5 м, на якому у стилі петриківського розпису Заслужений майстер народної творчості Тетяна Гарькава та студенти Дніпропетровського театрально-художнього коледжу гармонійно поєднають український прапор, соняшник та прапори країн-членів ЄС.
 
"Як відомо, мистецтво - це простір, який може об'єднати різних людей (незалежно від національності, країни походження, культури, стилю життя). Тож ця акція - це спосіб згуртувати, зблизити не лише українців, а й іноземних громадян, які живуть тут. 

Петриківський розпис вже став яскравою візитівкою України у світі, тому панно - це ще й гарна нагода поринути в яскравий і кольоровий світ петриківки", - зазначають митці.
 
Акція "Петриківка єднає"- інтерактивна: кожен відвідувач фестивалю зможе долучитися до створення картини. Панно можна буде знайти на центральній алеї (поблизу сцени).
 
Час роботи фестивалю - з 11:00 до 19:00.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Цікаве занурення у новий виток пристрасті через роки: рекомендації, як розпалити знову вогник пристрасного кохання
Невирішені конфлікти та непорозуміння можуть стати перешкодою. Навчіться вислуховувати один одного, виражати свої почуття та домовлятися про компроміси. Розв'язання конфліктів буде сприяти покращенню вашого зв'язку та підтримувати пристрасть.
Читати більше