Легальність новорічної ялинки можна перевірити в онлайні та мобільному додатку

Державне агентство лісових ресурсів України опублікувало додаток, за допомогою якого можна перевірити легальність купленої на Новий рік святкової ялинки. Мобільний додаток доступний тільки для Android-пристроїв.
 
Щоби перевірити, чи законно зрубана ялинка, потрібно буде ввести в додаток номер із самоклейкої етикетки або бирки, яка прикріплена до дерева. Такі бирки містять індивідуальний номер дерева і його штрих-код - ці дані занесені в систему електронного обліку деревини.


 
ain.ua
 
Легальність ялинки можна також перевірити на одному з сайтів Держлісагентства - за штрих-кодом і за номером бирки.
 
Держлісагентство повідомляє, що новорічні ялинки вирощуються на спеціальних плантаціях - під це виділено близько 5000 га, де росте близько 18 млн штук дерев декількох хвойних порід. Більше того, щороку в грудні проводиться вирубка в густих "молодняках", де без шкоди лісу можна впорядкувати близько 1 млн ялин.
 
Цього року державні лісогосподарські підприємства планують продати близько 550 000 новорічних ялинок. Вирощені дерева вирубують під замовлення покупців. Якщо залишаються зрубані, але не продані ялинки, їх віддають в дитсадки, школи і церкви. За даними Держлісагентства, середня ціна на ялинку в 2017 році становить близько 60 грн за погонний метр.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Любов СЕРДУНИЧ Любов СЕРДУНИЧ 19 грудня 2017
Отожбо, що ялинка - це бізнес! Тому й нав'язуєте чуже. А ПОРА ВЖЕ ВІДМОВИТИСЯ ВІД ЧУЖИХ НОВОРІЧНИХ СИМВОЛІВ (скандинавського й совєтського)! У НАС Є ВСЕ СВОЄ! І символ Новорічя - теж, це - ДІДУХ (Дідів Дух, Дух Предків).
Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше