Найдорожчі витвори мистецтва у світі

У наш час колекціонування творів мистецтва - не розкіш, а надійне вкладення капіталу. Тому представляємо вам перелік найдорожчих картин і скульптур у світі, які в майбутньому можуть принести своїм власникам не маленький статок. Тож, як матимете можливість, не ловіть ґав ;)

Гігантське щеня

www.dw.de

"Надувне цуценя", створене американцем Джеффом Кунсом, - найдорожча з робіт сучасних художників. Вона належить до знаменитої серії гігантських сталевих скульптур, що імітують іграшки з повітряних кульок, створених Кунсом. У листопаді 2013 року "Надувне цуценя" пішло з молотка за 58,4 мільйони доларів.

Акула і череп Деміена Херста

www.dw.de

Британець Деміен Херст - найбагатший з нині живих художників. Втім, він рекордсмен не лише за гонорарами, але і за скандалами, викликаними його творчістю. Центральні теми його робіт: життя, смерть, споживання. На фото - заспиртована Хьорстом акула. А найдорожче його дітище - арт-об'єкт "Заради любові до Бога": платиновий муляж черепа, інкрустований 8 601 діамантом.

Капітальне мистецтво

www.dw.de

За 119,9 мільйонів доларів була придбана на аукціоні картина "Крик" пензля норвезького живописця Едварда Мунка. Ціни на роботи знаменитих художників постійно зростають, і тому є надійною формою вкладення капіталу, підкреслює Карл Арнольд (Karl Arnold), власник аукціонного дому Arnold у Франкфурті-на-Майні.

Найдорожчий триптих 2013

www.dw.de

Триптих британського живописця Френсіса Бекона "Три начерки до портрета Люсьєна Фрейда" став найдорожчим витвором мистецтва, який коли-небудь був проданий на арт-аукціоні. Він пішов з молотка за 142,4 мільйони доларів.

106,5 мільйонів за оголену кохану

www.dw.de

Картину "Оголена, зелене листя і бюст" Пабло Пікассо написав в 1932 році всього за один день. Сьогодні ця робота входить в трійку найдорожчих лотів на арт-аукціонах. Полотно, на якому зображена кохана іспанського художника, пішло з молотка за 106,5 мільйонів доларів.

З рук в руки

www.dw.de

Знаменита картина французького постімпресіоніста Поля Сезанна "Гравці в карти" була продана за 259 мільйонів доларів, ставши, таким чином, лідером "приватних" продажів. Щоправда, офіційно ця не афішована публічно угода не підтверджена.

Лідери продажів на приватних торгах

www.dw.de

Один з найдорожчих лотів приватних торгів - картина австрійця Густава Клімта (Gustav Klimt) "Портрет Аделі Блох-Бауер I", відома також як "Золота Адель" та "Австрійська Мона Ліза". Її продали за 135 мільйонів доларів. Ще більше віддали за полотно голландця Віллема де Кунінга "Жінка III" (137,5 мільйонів доларів) і картину американця Джексона Поллока "Номер 5" (140 мільйонів доларів).

37 мільйонів за площу в Мілані

www.dw.de

Поки за рекордною ціною не продали "Надувне щеня" Джеффа, "найдорожчим" з нині живих художників вважався німець Герхард Ріхтер (Gerhard Richter). За його картину "Соборна площа. Мілан" заплатили 37 мільйонів доларів. Сам Ріхтер вважає такі нечувані ціни абсурдними. На його думку, взаємозв'язку між значимістю і вартістю
сьогодні не існує.

Крок у вічність

www.dw.de

В 2010 році за 104,3 мільйони доларів була продана на аукціоні скульптура швейцарця Альберто Джакометті "Людина, що крокує I". Вона й досі залишається однією з найдорожчих скульптур у світі. 

(via)

Якщо вам сподобалась ця стаття, не пропустіть також:
Рейтинг найдорожчих картин України та світу
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com