Проект Леонора Янко vs Сальвадор Далі

28 квітня 2016
Редакція
Арт-менеджер, куратор вітчизняних та міжнародних мистецьких проектів Леонора Янко, директор LERA LITVINOVA GALLERY, спробувала перевтілитись в генія-провокатора Сальвадора Далі та відтворити його ключові фото-амплуа.
 
Побачити світ очима Далі, погратись з цікавими візуальними ефектами, геометричними лініями, які полюбляв митець - все це Леонора спільно з неординарним фотографом Сергієм Колесниковим та експресивним художником Реаною Малевич, молодим дизайнером чоловічого одягу "Mocetawo" Іриною Сіроштан спробували зробити в просторі LERA LITVINOVA GALLERY.

Адже саме Далі є прикладом звільнення від будь-яких суспільних та індивідуальних табу. Фотографії відтворювались дуже точно і водночас творчо, з особливими авторськими змінами! Крім того, цікава сама ідея – Сальвадора Далі зображує жінка, але про це далі… Цей проект буде цікавим експериментом для сучасного мистецтва і новим поглядом на творчість та персону Далі.
 
Творчій процес із неординарним Сергієм Колесниковим полягав у повному перевтіленні та перенесенні у життя сюрреалістичного Далі минулого століття. Загадкою чи pr-заходом була творчість "великого мастурбатора", як він сам себе називав, гарячого іспанця – Сальвадора Далі… Не дивно, що до гри у кадрі долучилися для створення повної композиції сучасні митці та творчі особистості.
 
Ми запитали в Леонори Янко, як народилася ідея створення проекту: "Майже півроку я думала над ідеєю.. Послідовність спалахів талантів та творчих криз – так виглядає те, чим я займаюся. До того ж, думаю про себе тільки в контексті мистецтва – це моє життя, це виставки, діалоги з митцями, подорожі, це й моє особисте життя. Метафорично, мистецтво – мій хліб та секс – думаю, ви зрозумієте.. Мені хотілося в черговий раз дослідити історію генія та його музи. Дослідити гендерну тему – більшість "дорогих" авторів – чоловіки – психологи та вчені знайшли логічні відповіді на це запитання. А я захотіла приклеїти вуса, вдягти чоловічий костюм та відчути в собі Далі.."
 
Ми віримо, що ви намагатиметесь розгадати загадки геніїв, поки розглядатимете цей арт-експеримент… 
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше