У Канаді випустили другу срібну монету "Традиційна українська писанка-2017"

9 березня 2017
Олена Українка
Королівський монетний двір Канади випустив другу одноунцієву срібну монету "Традиційна українська писанка-2017". Номінал монети становить 20 доларів.
 
zik.ua
Яйцеподібна монета віддає данину українсько-канадській культурі через форму мистецтва, яке стало безцінною частиною динамічної мультикультурної спадщини Канади.

Виготовлена з 99,99% чистого срібла невеликим тиражем (всього 5000 штук) - це друга "писанкова" монета Королівського монетного двору Канади.
Ескізи для монети, де кожен елемент наповнений символічним змістом, розробила канадська художниця українського походження Енн К. Мораш. Аверс монети прикрашений кольоровою емаллю і поєднує візерунки і символи, якими прикрашають українські великодні яйця. Чотири трикутних сегменти з золотими колосками пшениці символізують врожай і "душу нації". Разом з ними, поле заповнюють геометричні фігури, які зображують сонце і зірки - символи життя та удачі. Вони обрамлені смугами хвиль, які означають воду, котра підтримує життя і гармонію на землі.
 
zik.ua
 
На реверсі зображений портрет англійської королеви Єлизавети II.
 
espreso.tv
 
Нагадаємо, перша подібна срібна монета у вигляді писанки була випущена 20 лютого 2016 року і була присвячена 125-річчю від часу першого українського поселення в Канаді.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше