Українська вишиванка – модна світова тенденція

24 червня 2015
Редакція
Мода завжди була і є відображенням настроїв своєї епохи. Як і десятки років тому, сучасні доми мод і всесвітньо відомі фешн-бренди дуже швидко та тонко реагують на будь-які зміни у світових настроях, відображаючи їх в тому одязі, в якому чоловіки та жінки працюють, відпочивають чи святкують. Мабуть, саме тому сьогодні українська вишиванка як ніколи раніше впевнено крокує модними подіумами, і вже котрий рік поспіль жоден показ не обходиться без демонстрації одягу в українському стилі з елементами вишивки.
 
Це ствердження є справедливим як для українських, так і для закордонних показів. Варто лише переглянути фото дизайнерських вишиванок, зроблених на міжнародних тижнях моди.

Нещодавно один з найвпливовіших метрів світової моди Valentino представив на Тижні моди у Парижі нову колекцію одягу, одягнувши своїх моделей у дизайнерські плаття та сукні з червоною вишивкою, жупани і жилети з овечини, а одне з найавторитетніших друкованих видань фешн-індустрії – американська версія журналу Vogue – назвало українську вишиванку модною тенденцією.
 
На щастя, для того, щоб купити дизайнерську вишиванку, не обов’язково летіти в Америку або Західну Європу. Сучасний український покупець може дозволити собі вбрання в народному, стилі згідно зі своїми потребами та фінансовими можливостями, майже не виходячи з дому. Найближчими місцями для такої покупки цілком можуть стати місцеві ринки або невеличкі крамниці, в яких, напевно, знайдеться найпоширеніший вид сучасної вишиванки – вишиті червоно-чорними геометричними орнаментами сорочки з попліну або бавовни.
 
Якщо ж вам не до душі такий доволі банальний вид вбрання, то варто сказати, що унікальні вишиванки зовсім поруч – в інтернет магазинах, які дуже часто пропонують оригінальне вишите вбрання. Одним з таких прикладів є львівський інтернет магазин вишиванок oleshchuk.com. На сайті представлено декілька десятків різноманітних дизайнерських вишиванок ручної роботи, а лінійка моделей постійно поповнюється.

Наприклад, у квітні цього року магазин провів показ 15 нових унікальних вишиванок, серед яких було представлено 5 чоловічих вишитих сорочок, 6 жіночих та 4 вишиті сукні. Кожна з цих дизайнерських вишиванок є єдиним у своєму роді стильним елементом гардеробу. Представлені на показі чоловічі та жіночі вишиті сорочки було оздоблено вишивкою у найрізноманітніших техніках – хрестиком, колодками, набируванням і мережкою.
 
Родзинкою показу став показ весільного комплекту "Червона рута", який складається з чоловічої сорочки та вишитої сукні, оздобленої фатіном. І сорочку, і сукню вишито однаковим різнобарвним квітковим візерунком.

Вже зовсім скоро придбати сучасні вишиті сорочки та сукні зможуть і кияни – компанія відкриває фірмовий магазин вишиванок у столиці.
   
На закінчення зауважимо, що традиційне українське вбрання є не тільки важливим елементом української культури – такий одяг цікавий ще й тим, що його можна дуже легко поєднати з актуальними тенденціями, зберігаючи при цьому національну ідентичність.

Українська вишиванка – це не тільки спадок десятків поколінь, збережений у вишитих візерунках та орнаментах, а й величезне поле для творчого натхнення, можливість заявити про себе на весь світ як про країну з багатою культурою та яскравим майбутнім.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше