Як святкують 8 Березня в інших країнах світу?

8 березня 2017
Аліна

Прекрасне свято - 8 Березня. Цікаво дізнатися, як до нього готуються не тільки наші співвітчизники, але й представники сильної статі інших країн світу.

Німеччина

Раніше це свято відзначали тільки в Східній Німеччині, але зараз фактично вже не відзначають ніде. У травні тут вітають усіх жінок, незалежно від віку, з Днем матері. Традиційно, всі господарські турботи лягають у цей день на плечі чоловіків.
 

Франція

Тут Міжнародний жіночий день також практично не святкують. Не дивлячись на це, у всіх ЗМІ про це свято згадують, але відзначають його виключно комуністи. Тим не менше, Міжнародний жіночий день - традиційний день боротьби за права жінок у Франції. Представницям прекрасної статі не дарують квіти, проте в країні проходить безліч заходів, присвячених боротьбі за права жінок. Вітають жінок французи також в травні – на День матері. Варто зазначити, що молоді дівчата не мають жодного відношення до цього свята. Для них залишається тільки 14 лютого.
 

Литва

У цій країні 8 Березня святкують тільки у тих регіонах, де проживає переважно російськомовне населення – вихідці з колишнього СРСР. Офіційного статусу державного свята "Міжнародний жіночий день" тут не має.
 

Італія

А ость тут 8 березня – справжній жіночий день. Італійки збираються виключно жіночими компаніями в кафе, ресторанах, парках і відпочивають від повсякденних турбот. До речі, в Римі жінки цього дня можуть подивитися чоловічий стриптиз абсолютно безкоштовно!
 


Болгарія

У цій невеличкій країні в "жіночий день" представниць прекрасної статі вітають не лише в сімейному колі, але й на роботі, оскільки свято не має статусу офіційного вихідного. Крім того, жінки вітають одна одну більш активно та душевно, ніж це роблять чоловіки. Пояснює це сильна стать тим, що це свято – пережиток радянських часів.
 

В'єтнам

Тут традиція вітати і вшановувати жінок існує більше 2 тисяч років. Раніше це свято називалося Днем пам'яті сестер Чинг, з якими пов'язана досить трагічна історія. Вони були відважними дівчатами і виступали проти агресії з боку Китаю, керували боротьбою в'єтнамського народу за незалежність. Аби китайські завойовники не могли взяти їх живими, потрапивши в оточення, сестри вирішили втопитися в річці. Що, власне, і зробили. Поступово свято на честь двох хоробрих сестер переросло у 8 березня і "жіночий день".
 

Японія

Тут цю дату офіційно не святкують, але і жінок не залишають без належної уваги. Третього березня японці відзначають Свято дівчаток (або Персикових дерев, що цвітуть), а 14 березня – Білий день, коли чоловіки дарують подарунки своїм коханим, але на суму в три рази більшу, ніж ті витратили, аби привітати їх "чоловічого" дня – 14 лютого.
 

Ісландія

Напевно, найромантичніше святкування жіночого дня (24 лютого) в цій країні. Картинка, яку ми звикли часто бачити у фільмах, у них є традицією: чоловік подає своїй коханій каву в ліжко, приготовану власноруч.
 

Історія виникнення свята

Спочатку Міжнародний жіночий день був днем протесту проти дискримінації жінок. Цей день прив'язали до демонстрації, яку провели в 1857 році в Нью-Йорку робітниці-текстильниці з вимогами рівної з чоловіками зарплати, поліпшення умов праці, 10-годинного робочого дня. Під впливом дій американських жінок і на пропозицію німецької соціалістки Клари Цеткін, учасниці II Міжнародної конференції жінок-соціалісток вирішили щороку в березні відзначати Міжнародний жіночий день — день солідарності жінок у боротьбі за повні політичні, економічні і соціальні права... Ну що ж, ми круті!
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Фотограф Фотограф 14 березня 2017
цікаво!
Цікаве занурення у новий виток пристрасті через роки: рекомендації, як розпалити знову вогник пристрасного кохання
Невирішені конфлікти та непорозуміння можуть стати перешкодою. Навчіться вислуховувати один одного, виражати свої почуття та домовлятися про компроміси. Розв'язання конфліктів буде сприяти покращенню вашого зв'язку та підтримувати пристрасть.
Читати більше