5 книг про секс, які варто прочитати цієї осені

8 листопада 2017
Фотограф
Дайте відповідь на просте запитання, тільки чесно та щиро — чи вас все влаштовує у стосунках з партнером? Чи ваші сексуальні відносини настільки ж бурхливі, як у голлівудських фільмах?

Якщо так, то вам пощастило і можете не читати далі. Якщо ж ні і є бажання щось змінити, то ви натрапили на правильний матеріал.

Книги, які я рекомендую прочитати, — це золота жила, з допомогою якої ви:
  • навчитеся краще розуміти свого партнера,
  • полюбите себе і своє тіло,
  • зрозумієте, що ваші бажання — це нормально.

Усі автори — кваліфіковані психологи, які не один рік займаються вивченням відносин у парах. Рекомендації, які вони дають — це не дилетантські спроби допомоги, а збірка якісної інформації.

Я впевнена, що кожен читач знайде відповіді на свої питання. І особливо на такі, про які не заведено говорити вголос.

Інтимно: Розмови не тільки про кохання. Вишневський Януш


Чудова книжка, написана в тандемі письменника Януша Вишневського та сексолога Збіґнєва Іздебського. Двоє авторів описали свою відверту розмову про секс і все, що з ним пов'язано. Чоловіки та жінки є різними не лише за характером, а й у ліжку. Часто ця відмінність не дозволяє партнерам зрозуміти один одного та стає причиною сварок і скандалів. Автори влучно примирюють ці два світи. А деколи видається, що двоє дорослих чоловіків знають жінок краще, ніж самі жінки.

Ця книга буде актуальною не лише для дорослих та закоханих пар, а й для підлітків, які перебувають на етапі сексуального дозрівання. Мені здається, статева свідомість і статеве виховання мають починатися зі школи і ще до того моменту, коли підлітки спробують, що ж таке секс. Ця книжка, могла би бути чудовим підручником, у якому автори з наукової та дещо комічної точки зору порушують вельми цікаві питання, як:
  • для чого моногамія,
  • звикання до сексу,
  • кіберсекс,
  • мастурбація,
  • чи може бути кохання без сексу.

Як результат — ми отримаємо свідому молодь, яка крім тілесного задоволення буде ще й усвідомлювати, чим це може завершитися (неочікувана вагітність, наприклад).

Крім того, стосунки з партнером покращаться і наблизяться до ідеалу. А твердження авторів, що "у сексі немає збочень, доки двоє приймають правила гри..." — стане лейб-мотивом ваших стосунків.

На сайті Yakaboo, вартість 117 грн

Любов, сексуальність і гештальт. Мартель Бріджит


Погодьтеся, бували ж такі ситуації, коли ви розчаровувалися в собі, у своєму партнерові та у вашому сексуальному житті? Правда, хотілося би поговорити не лише з подругою, яка каже: "Не парся! Все буде добре!", а й почути кваліфіковану думку спеціаліста. Шкода, що в нас, наразі, не заведено ходити до психолога за порадою. А якщо й виникає така думка, то знайомі швидко її відженуть від вашої голови. Ну, перефразовуючи відому фразу — "якщо ви не йдете до психолога, то психолог прийде до вас"!

Ця книжка написана психологом, яка не один рік займається консультацією пар. Тому, зважаючи на безліч схожих ситуацій, Бріджит Мартель вирішила зібрати їх в одному місці.

Читаючи цю книгу, ви знайдете для себе відповідь на питання про секс, які вас найбільше хвилюють:
  • сексуальні фантазії,
  • досягнення оргазму,
  • сором під час заняття сексом,
  • проблеми з сексуальним бажанням.

Відмінною особливістю цієї книжки є те, що тут нема фраз типу "виключіть світло і розслабтеся" або "змініть позу і все буде ок". Тут автор підходить до кожного випадку з розумінням, вивченням минулого досвіду людини і поясненням, чого сталося саме так, а не інакше і що з тим можна спробувати зробити.

Книга призначена для практикуючих психологів, хоча й написана простою мовою і не перевантажена професійною термінологією. Саме тому вона буде цікава кожному, хто хотів би розібратися в стосунках зі своїм партнером.

На сайті grenka, вартість 249 грн

Як хоче жінка. Емілі Нагоскі


Якщо під час сексу ваша голова забита думками про:
  • те, що треба схуднути,
  • недосконалість вашого тіла,
  • непоскубані брови,
  • будь-чим, та не тим, як отримати задоволення — то ця книжка саме для вас.

Її дійсно можна назвати "майстер-класом з науки сексу". Хоча, розумію, що дехто поведеться на цей вираз і шукатиме в книзі ґрунтовний опис поз або технік для сексу. Змушена вас розчарувати — тут такого нема. Натомість, автор з наукової точки зору дає відповіді на питання щодо жіночого тіла та реалізації сексуального потенціалу.

Головною ідеєю книги є те, що всі шаблони, типу 90-60-90, є нав'язаними нам глянцевими журналами, рекламою, інтернетом. Насправді — нема неправильної та некрасивої жінки. Є лише таргани в нашій голові, яких треба позбуватися.

Автор стверджує, що жіночі статеві органи — це як відбиток пальця — нема однакових. Тому це нормально, що і сексуальність в кожної жінки є своя і неповторна. І це нормально, що одній жінці подобається прелюдія, а інша почуває себе розслаблено і без неї.

Крім того, в книзі є практичні завдання, виконавши які, дізнаєшся про себе таке, що й в голову не могло прийти. Загалом, цю книгу має прочитати не лише жінка, а й чоловік, щоб краще орієнтуватися у світі жіночих примх.

На сайті Yakaboo, вартість 425 грн

Львів - одне велике ліжко. Сергій Топольницький


Напевно, нема у світі такої людини, яка б не хотіла бути щасливою, коханою, бажаною. Для того і створюються сім'ї, чи не так? Після заповітного "так, я згідна/згоден" починається зовсім нове життя — сімейне. Дуже класно, якщо все відбувається як в казці — двоє дітей, будиночок біля моря, кохання, щастя і неймовірний секс (ой, це здається моя казка. А ваша яка?).

Так, приємний секс є обов'язковою складовою щасливого подружнього життя. Але зараз ця складова дещо деформована. Збочення та сексуальні відхилення скоро стануть нормою у сімейному житті. Крім того, кожен хоче, щоб інтимна близькість зі своїм партнером була "в кайф" і приносила задоволення. Шкода, що не завжди це можна отримати тоді, коли хочеш, і з тим, з ким хочеш. Стаються такі ситуації, коли відносини в парі вже перестають бути такими ж пристрасними і гарячими як в "цукерко-букетний період". Крики, сварки, непорозуміння стають причиною того, що секс вже стає небажаним в такій парі.

Маючи нагоду спілкування з великою кількістю пар, автор зібрав усі їхні розповіді про секс, збочення, потреби та видав "Львів — одне велике ліжко". Якщо ви відчуваєте "голод не тільки за сексом, але й за близькістю", то ця книга заслуговує на вашу увагу. Тут ви знайдете відверті розповіді про секс, взаємини, пристрасть та оргазм. З їх допомогою, кожен читач зможе зазирнути в прихований світ сімейного життя і навчитися на чужих помилках, уникаючи власних.

На офіційному сайті автора, вартість 90 грн

Я, ти, він, вона та інші збоченці. Джессі Берінг


Фетишизм, мазохізм, тройлізм та інші сексуальні відхилення вважають збоченнями. Але чи так це є насправді? Чи, насправді, секс в дома на ліжку — це є норма. Можливо, навпаки, це відхилення? Якщо в одній культурі секс між двома жінками — це нормально, а в іншій — це лесбійство, то де тут межа між збоченням, відхиленням та нормою?

Саме такі питання розглядаються в даній книжці. Автор, до речі, відкритий гомосексуаліст, описує сексуальні відхилення та шукає вирішення проблеми їхнього впливу на інших людей. Джессі Берінг пропонує подивитися на світ очима тих людей, які випадають з рамок норми, і спробувати їх зрозуміти. Це не означає схвалити!

Також, автор стверджує, що мати свої вподобання в сексі — це настільки ж нормально, як мати вподобання, до прикладу, в їжі.

Нам нав'язують те, що їсти після 18.00 — не можна. Фаст фуд — зло.

А якщо я люблю поїсти чізбургер о 23.00, то все, я випадаю з критерій норми? В мене відхилення?

Саме така ж ситуація в сексі. Якщо вам подобається займатися цим з увімкненим світлом або ж у коридорі, то займайтеся. Тільки іншим не заважайте.

Висновок автора: те чи інше відхилення — це не є зло чи добро. За це не треба карати. Воно просто є!

На сайті Yakaboo, вартість 262 грн

А тепер висновки

Секс без кохання можливий, а от кохання без сексу — ні!

Ви та ваш партнер маєте навчитися прислухатися до бажань та потреб один одного. Не бійтеся казати — "я не вмію" чи "я не хочу". Тільки під час практики, навчання та спільної роботи над помилками можна знайти ту золоту серединку, яка буде приємна вам обом. Тому практикуйте, практикуйте і ще раз практикуйте!

Увага! Автор публікації не несе відповідальності за те, що відбуватиметься між вами та вашим партнером!  :)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

6 трендів цієї весни
Весна не просто стукає у вікно, а майже буяє різними відтінками. Це чудовий час, аби оновити свій гардероб. Знаємо, що іноді важко збагнути, на що варто звернути увагу в теплий сезон. Тому ділимося трендами, які пануватимуть в цей період.
Читати більше
Що таке лазерна епіляція: переваги та наслідки
Лазерне видалення волосся — це безболісна та безпечна косметологічна процедура для тіла та обличчя. Щоби переконатися в цих характеристиках, рекомендуємо ознайомитись із тим, як працює лазер, та розглянути його основні переваги.
Читати більше