15 невідомих кіношедеврів 2014 року

13 січня 2015
Lilia Kolesnyk
Всі фільми, представлені в цій кінопідбірці, зібрали в американському прокаті менше 10 млн. доларів. Погодьтеся, це не найкращий результат! Але кожен з цих кіношедеврів справді гідний вашої уваги. Це кіно не для всіх, але затятий естет знайде в цьому переліку загублений кіноскарб, який припаде до душі саме йому.

Якщо ви не подивилися хоча б один з цих фільмів в 2014-му році - вважайте, рік пройшов даремно!

"Катастрофа" ("Blue Ruin")


Неймовірно проникливий трилер Джеремі Солнье, що розповідає історію про Дуайта (Мейкон Блер) - хлопця із сумними очима, що повертається в рідне місто, аби помститися вбивці своїх батьків, який саме вийшов із в'язниці. Дуайт робить спробу вбивства. Але з цього моменту все життя хлопця котиться до біса, все йде шкереберть. Напружений сюжет цього трагічного фільму залучає глядача у гру на виживання, а несподівана кінцівка справді шокує.

"Голгофа" ("Calvary")


Простий священик отець Джеймс, який отримав свій сан після смерті дружини, доживає свій вік у провінційному містечку. І тут на нього несподівано звалюється дивний ланцюжок подій, який повністю змінює його життя: його рідна дочка намагається покінчити життя самогубством, а сам батько Джеймс на сповіді дізнається, що його хочуть убити. Та серед загальної метушні, безвір'я і відчаю цей добрий чоловік намагається допомогти всім навколо. У "Голгофі" відображено світ, де біль неминучий, а радість прощення викликає в душі людини побожний трепет.

"Ворог" ("Enemy")


Адам (Джейк Джилленхол), похмурий викладач з коледжу, бере напрокат дурну комедію і в якийсь момент розуміє, що людина на екрані схожа на нього. Він вистежує актора, що зіграв у цій стрічці (також Джейк Джилленхол), і дізнається, що у цього дурня є вагітна дружина. Після цього сюжет фільму стає ще більш заплутаним. "Ворог" - фільм не з легких, але Джейк Джилленхол демонструє тут блискучу акторську гру в обох ролях. До того ж, ця стрічка може похвалитися однією з найстрашніших кінцівок, які ви коли-небудь бачили.

"Дівчина повертається одна вночі додому" ("A Girl Walks Home Alone at Night")


Цей фільм від режисера Ани Лілі Амірпур в кращих традиціях кіно про вампірів занурює тебе в нічний сюрреалістичний світ одного з містечок Ірану. Головна героїня - вампірша, яку оточують вигнанці суспільства, злочинці й повії. Але вдень все змінюється - і вона знову перетворюється на звичайну сором'язливу дівчину.

"Гість" ("The Guest")


Цей фільм в стилі кращих кіношедеврів, таких як "Термінатор" і "Хеллоуїн", оповідає про такого собі Девіда, який одного разу приходить у сім'ю, що втратила на війні свого улюбленого сина, і представляється товаришем по службі загиблого. Але за променистою усмішкою типового блакитноокого американського хлопця ховається несподівана зловісна таємниця.

"Фатальна пристрасть" ("The Immigrant")


Якби кінонагороди розподілялися справедливо, Маріон Котійяр отримала б свій другий Оскар за головну роль в чудовій картині "Фатальна пристрасть". Це Історія полячки Єви Цибульської, яка разом зі своєю сестрою в гонитві за американською мрією переїжджає до Нью-Йорку. Дівчина в пошуках кращого життя потрапляє в хижі руки сутенера Бруно Вайса. Однак, несподівано на горизонті з'являється двоюрідний брат Бруно, який шалено закохується в Єву. Образ Єви Цибульської - точно одна з найкращих ролей Маріон Котійяр.

"Лок" ("Locke")


Картина "Лок" - це експериментальна спроба Тома Харді. Практично весь фільм складається з того, що актор в ролі Івана Лока їде по нічній лондонській автостраді та весь цей час розмовляє по телефону. Але цей, здавалося б, одноманітний фільм режисера Стівена Найта повністю виб'є тебе зі звичного ритму життя. Зразковий сім'янин Іван Лок хвилююче чекає завтрашнього дня, адже йому обіцяна найважливіша можливість, яка може привести його до різкого кар'єрного зростання, але один телефонний дзвінок кардинально змінює звичне існування цієї зразкової людини, яка все життя те й робила, що намагалась жити правильно.

"Своя дитина" ("Obvious Child")


Аборт - це навряд чи найкраща тема для легкої романтичної комедії, проте саме вона стала головною в картині Джилліан Робесп'єр "Своя дитина". Донна - молодий стенд-ап комік, несолодке життя якої стає ще більш заплутаним після того, як вона п'яною завагітніла від незнайомця з Вермонта. Маленька помилка обертається для дівчини небажаною вагітністю. Цей багатогранний фільм дивним чином поєднує в собі елементи комедії та трагедії.

"Кохані" ("The One I Love")


Особистий психолог подружньої пари, яка знаходиться в кризі, у якості відновлювальної терапії пропонує їм пожити в ідилічному особняку, щоби розібратися у своїх складних відносинах. Там їм відкриваються приголомшливі речі про взаємини, про які вони й не здогадувалися раніше.

"Виживуть тільки коханці" ("Only Lovers Left Alive")


Ви, напевно, думаєте, що чергова історія про вампірів не може бути оригінальною. Але коли ти побачиш чарівну Єву (Тільда Суїнтон) в ролі 3000-річної вампірші, яка зробить все заради свого коханого Адама (Тома Хіддлстон) - рокера з Детройта, тобі відразу в голову прийде думка: "Мені ще ніколи не доводилося бачити нічого подібного!" Це цікава і далеко не банальна історія про кровопивць, яку варто подивитися кожному.

"Актриса" ("Actress")


Це фільм про актрису-невдаху, яка так і не зуміла реалізувати себе у своїй професії. Вона зіграла одну велику роль, яка практично стала останньою в її кар'єрі. Тепер головна героїня - звичайна домогосподарка, яка працює і відчайдушно намагається повернутися на сцену. Вона просто не уявляє свого життя без куліс і камер. Це документальний фільм, який продемонструє вам зсередини психологію особистості, що розчарувалася у всьому.

"Близнюки" ("The Skeleton Twins")


Близнюки Майло і Меггі вже не спілкувалися один з одним цілу вічність. Все змінюється, коли одного прекрасного дня звістка про спробу суїциду Майло допомагає уникнути спроби суїциду Меггі. Звучить дивно? Але весь цей кумедний фільм побудований саме на таких ось парадоксах.

"Одержимість" ("Whiplash")


Ендрю мріє стати великим барабанщиком. Він потрапляє в один з кращих оркестрів дуже талановитого диригента. Бажання хлопця стати кращим захоплює його цілком. До того ж, дров у багаття підкидає його безжалісний наставник - і тоді мрія Ендрю перетворюється на дику одержимість.

"Ми найкращі!" ("We Are the Best!")


Це шведська атмосферна тінейджерська стрічка про трьох стокгольмських школярок Бобо, Кларі та Хедвіг, які мріють створити свій панк-гурт, незважаючи на те, що розквіт цього рок-жанру припав на далекі 80-ті. До того ж, жодна з них не вміє грати на музичних інструментах. Але ніщо не може вгамувати рокерський запал цих дівчат! Цей ніжний і зворушливий фільм демонструє всі радощі та печалі юнацького періоду.



Не забудьте також переглянути:

Номінанти на "Оскар 2015" (Трейлери)
10 найвизначніших кінорежисерів України


 

"Дружба і ніякого сексу?" ("What If")


Шедевральний екземпляр романтичних комедій з оригінальною назвою "What If", яку в нашому прокаті переклали як "Дружба і ніякого сексу?", розповідає історію про хлопця Уоллеса (Деніел Редкліфф) і дівчину Шантрье (Зої Казан), які одного разу зустрілися на вечірці й раптом зрозуміли, що вони створені одне для одного. Але є одне маленьке "але". Шантрье вже зустрічається з хлопцем, та Уоллес не збирається здаватися. Це прекрасний фільм про безмежні можливості юності.

Ще не пізно надолужити згаяне! Чого ви чекаєте? Гайда передивлятися ці чудові стрічки, ви не пошкодуєте. Поділіться цим переліком зі своїми друзями - вони просто зобов'язані це побачити!

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Roman Bonchuk Roman Bonchuk 22 січня 2015
всі нудні стрічки бо в силу надмірності пошуку новітнього забувають про глядача: важко снідати без кави з молоком... до "Голгофи" окрема неприязнь: з одного боку антихристянський. з іншого - маніакально-місіонерський
Nazar Nazar 14 січня 2015
"Лок" ("Locke") - настілький нудний, що навіть словами важко передати. Автори хотіли повторити успіх фільму "Будка", але вийшло далеко не... Сюжет можна було вкласти в 10хв, а не розтягувати на годину з хвостиком.